כתבו עלינו בעיתון

 
 
נורמה – כפר שמריהו

נורמה, קפה מסעדה, נפתח לפני כשנה בכפר שמריהו על ידי גילה לוי וביתה רעות באווירה כפרית ואינטימית. במקום אפשרות ישיבה בחצר מטופחת או בחלל המסעדה, שעוצב בצורה ביתית ומזמינה, קירות המסעדה מעוטרים גם בציורים מעשי ידי הבעלים. על הצד הקולינארי אחראי השף גיא קולט (לשעבר "טורקיז"), המציג תפריט של מנות ביסטרו קלאסיות לצד מנות בריאות מאוזנות.  כן מציע המקום מבחר קונפיטורות ומוצרים תוצרת בית.  בהכנת המנות נעשה שימוש בחומרי גלם טריים של בקעת הירדן המובאים מדי יום על ידי הבעלים, המתגוררים בבקעה. בתפריט: מנות ראשונות: מיני קישים, כיסוני בצק במילוי בשר, באפלו ווינגס.  סלטים: סלט נורמה – חמוציות וקיווי מסוכר על מצע כלי בייבי עם תלתלי פרמז'ן, סלט פטריות, סלט קרוסטיני. פסטה: רביולי 4 גבינות, ניוקי בטטה, פנה אלפרדו פונגי.  מנות עיקריות: פרגיות בטריאקי תפוז, כבד עוף בבלסמי, חזה עוף ברוטב רימונים.  במסגרת מגמת הבריאות שתוספת תאוצה בזמן האחרון נבנה במקום תפריט בשיתוף פעולה בין הביסטרו לרשת מכוני הכושר "פיזיקל" והתזונאית מיכל פולישוק.
המנות מכילות פחמימות, חלבונים ושומנים בכמויות מאוזנות, לא בהכרח דלות קלוריות וכן מושם דגש על שיטות הכנה ששומרות על מירב הערכים התזונתיים והטעם יחדיו.



מערכת
יין וגורמה, 06/09/2015